Over mij

Gepubliceerd op

Het meisje achter de blog heet Lisanne van der Ploeg, ze is 22 jaar oud én fotografe. Ze houdt van lachen en lieve mensen, heeft een liefde voor pop art en moderne kunst, vindt geschiedenis interessant, luistert het liefst naar Lady Gaga, vindt omgaan met kinderen geweldig én is vegetariër. 

Zoals je in de intro kon lezen: Ik ben Lisanne. Ik woon in Kollum, een klein dorpje in Friesland. Nouja, vergeleken met Leeuwarden (mijn favoriete stadsie) is Kollum érg klein. Maar Bearn Bilker, de burgemeester van de gemeente Kollumerland, attendeerde mij erop dat Kollum met 5500 inwoners niet klein is, dus dat neem ik bij deze even terug. 

Verder...
Kunst, politiek, fotograferen, filmen en schrijven zijn de 5 dingen waar ik het liefst mee bezig ben. Schrijven op het gebied van PR en Communicatie (ik werk voor Balanza). Ook vind ik werken met kinderen erg leuk (hallo pabo/onderwijsassistent!), ik vind geschiedenis interessant evenals gezonde voeding, reizen vind ik leuk en daarnaast ben ik veel in de sportschool te vinden. Nee, ik ben geen hashtag fitgirl of thinspo, maar ik vind het belangrijk om in 'shape' te blijven. Ik doe niet aan hardlopen (krijg je hangbillen van en is reteslecht voor je hart) maar ik wandel ook veel. De discussies zijn erover verdeeld, maar met wandelen verbrand je ook nog eens meer calorieën. Én je krijgt geen hangbillen. Win-win! 

Ik probeer grotendeels veganistisch te eten vanwege voedselintoleranties, dus met plantaardig zit ik altijd veilig. Ik vind het steeds leuker om te bakken en om te experimenteren met voeding, al ben ik geen keukenprinses. Ik ben een meisje dat van kleins af aan al met fotograferen en schrijven bezig is. Vroeger kreeg ik elke vakantie een wegwerpcamera. Dit resulteerde in een vol rolletje op dag 1 van de vakantie. Dit kwam omdat ik overal foto's in zag. Al was het een simpele wolk, een stuk gras, een dode bloem; alles.

Schrijven deed ik ook al. Eind groep 1 kon ik mijn naam al schrijven wat bijzonder was voor die leeftijd, en in de hogere groepen schreef ik verhalen waarmee ik prijzen won. De woorden van schrijfsters: ''Je moet doorgaan met schrijven'' heb ik onbewust érg serieus genomen (Henriette Kan-Hemmink). Ik ben het verder gaan ontwikkelen en zodoende schaf ik een spiegelreflex aan om mijn fotografie te ontwikkelen. 

Kunst? Gaaf! Noem mij saai of suf (teleurstelling: ben ik niet hoor), maar ik vermaak me prima als je mij dumpt in een galerij/museum met kunst. Vooral het werk van Andy Warhol is prachtig. In oktober 2016 had ik een persreis van BRAFA (Brussels Art Fair). Ik vond het geweldig. We gingen eten in een prachtig kasteel met ook (oude) kunst. Geschiedenis, kunst en mensen met dezelfde interesses waren allemaal bijeen. Beter kun je het niet hebben. 

Verder doe ik veel vrijwilligerswerk voor ouderen. Vind ik belangrijk. En vanzelfsprekend.

Op deze blog schrijf ik over alles wat mij interesseert. Ook plaats ik af en toe foto's. Meer weten? Voel je vrij om vragen te stellen!