★ VEGAN/PLANTAARDIGE CHOCOLADECAKE ★

Gepubliceerd op vrijdag 6 april 2018



Vanwege mijn intoleranties moet ik grotendeels plantaardig eten. Helemaal geen straf hoor, want plantaardig eten is lekker en het experimenteren met bepaalde voeding vind ik ook erg interessant. Zo kwam ik op het idee om een vegan/plantaardige cake te maken, een cake waar helemaal geen dierlijke middelen in zitten. Dus eivrij, botervrij en melkvrij!

Hierboven de video, maar mocht je het recept willen, die staat hier onder.


Voor deze vegan/plantaardige chocoladecake heb je nodig:
- 200 gram bloem
- 3 eetlepels cacoa
- 170 gram suiker
- 225 ml water
- 5 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepel vanille extract
- 1 theelepel witte azijn
- 1 1/2 theelepel zout
- 3 theelepels bakpoeder

That's it! Gooi alles bij elkaar, mix het tot het een glad mengsel is en zet het daarna voor zo'n 30 minuten in de oven op C 180 °C. Ik garandeer je: deze cake is heerlijk!
Uiteraard heb ik nog wat pure chocola gesmolten en deze als 'glazuur' erop gesmeerd. Het werd wel heel waterig, maar ach, ben geen keukenprinses. En waar de cake terechtkomt is het toch donker. Ha!


Liefs,
Lies.