Review: Aspire health drink

Gepubliceerd op maandag 19 maart 2018Energydrink. Ik krijg de kriebels van dat woord, wetende dat er ontzettend veel suiker in zit en je na het drinken van zo'n blik een energieboost krijgt gevolgd door een mega inkakmoment. Maar hoe zit dit met de functional drink van Aspire met natuurlijke energie, waar geen suiker in zit? Ik test ze uit en ik zal alvast verklappen: ik ben fan. 

Even terug naar de herkomst van deze blikjes. De breinen achter deze geweldige drankjes zijn Darren Linnell en Neil Blewitt, twee topsporters uit Engeland. Ze zochten een manier om niet alleen met bewegen af te kunnen vallen, maar ook om je levensstijl te verbeteren. Geen pillen, poeders of supplementen, maar een frisse benadering. In 2009 kwamen de eerste Aspire blikjes met de smaak Cranberry. Later werd het assortiment uitgebreid met Mango Lemon en Apple + Acai. Ik ben ze dankbaar!

Ik ontving drie verschillende smaken van Aspire: Apple + Acai, Mango Lemon en Cranberry. Deze drink is vooral voor mensen met een gezonde levensstijl. Ik vind de blikjes erg leuk ogen, de verpakking maakt het interessant. Maar hoe scoort de inhoud?

Zero calories, zero sugar
First of all: er zit geen suiker en geen calorieën in dit blikje. Wanneer ik check of dit echt het geval is (journalisje hè) klopt dit. 0,8 kcal per 100ml. Een blikje bevat 250ml. Minder dan 10 calorieën betekent ook echt calorievrij.Apple + Acai
Met een neutraal gevoel maakte ik dit blikje open. Het is een licht koolzuurhoudend drankje en smaakt in de eerste instantie naar water met prik, zoals spa rood. Maar dan proef ik lichtelijk een appel smaak. Ik vind het lekker, het is fris en binnen no time heb ik het blikje op. Zeker voor herhaling vatbaar! De frisse smaak van appel samen met gezonde antioxidanten uit Acai bessen maken deze smaak tot een lekker geheel.

Heel stom, ik nam het blikje na het sporten. Ik was moe, ik ben chronisch ziek dus heb weinig energie, maar merkte op dat ik na het drinken een mega energieboost kreeg terwijl ik éigenlijk wilde slapen. Niet handig dus, ik was dus nog wel even wakker maar kon er wel hard om lachen. Heerlijk! Mini conclusie: het is bedoeld voor overdag of voor vóór het sporten. En dat ga ik bij de volgende blikjes even testen.Cranberry
Het duurde even tot ik de echte cranberry smaak kon ontdekken. Maar pas toen het blikje bijna leeg was proefde ik deze. En nee, ik was niet verkouden. Het komt op mij over als een smaakloos drankje, tot de laatste druppels. Erg? Nee. Niet alles hoeft een smaak te hebben toch? Ik vind het toch wel lekker.Mango Lemon
Ik vind de smaak niet tot z'n recht komen. Jammer! Maar ook deze drink ik door. Like I said: niet alles hoeft een geweldige smaak te hebben, toch?


Mijn mening en bevindingen
Ze zeggen altijd: de eerste en de beste. In dit geval niet gelogen. Ik moet dus eerlijk toegeven dat ik de appelvariant met stipt het lekkerst vind. Bij cranberry had ik niet echt door dat het naar cranberry smaakte, maar toen het blikje bijna leeg was proefde ik het pas. Eerst had het een klein beetje een zeepsmaak (bij mango net zo), maar je moet gewoon doordrinken. Dan is het prima te doen.

Ik drink er twee per dag (wissel soms van de smaak) maar nu ik dit ben 'gewend', weet ik niet beter. Ik heb de drankjes wel een tijd getest voordat ik deze blog heb geschreven. Ik drink gewoon door en vind het nu 'normaal', weet niet beter en vind het best wel lekker. Ook de mango, en ja ook de cranberry.

Je mag maximaal 4 blikjes per dag. Ik neem er dus twee. Ik ben al zeker wel een paar kilo kwijt, maar dit is natuurlijk in combinatie met sporten. Dus of het daadwerkelijk door de blikjes komt betwijfel ik, wel ben ik van mening dat ze een positieve werking hebben want ik krijg er energie van om te gaan sporten. Ik mag dan wel niet dik zijn, wel heb ik buikvet (welke vrouw heeft dat niet?). Hoeveel ik ook trainde, het leek nooit weg te gaan. Hardnekkig vet, net zoals de kalk op mijn badkamermuur: dat wil ook niet weg, hoe hard ik ook poets. Maar sinds ik de Aspire drink, heb ik het idee alsof mijn buikvet is verminderd. En daar ben ik heel erg blij mee! Dus indirect werkt het wel! Misschien is het ook wel de combinatie. Ik ben in ieder geval fan en zal ze vaker halen.

''Het is wetenschappelijk onderbouwd dat de ingrediënten helpen bij het verbeteren van de stofwisseling, onderdrukken van de eetlust en het versnellen van de gewichtsafname. Aspire kan een goede aanvulling zijn op een gebalanceerd en gevarieerd dieet.''

Maar Lisanne, heel leuk dat je dit hebt getest. Maar waar koop ik dit?
De Aspire drink kun je uiteraard online bestellen, maar je kunt ze ook kopen bij de Holland & Barrett, de DA, Jan Linders, G&W, de D.I.O., Hanos en bij DEEN Supermarkten. Ook online, via bol.com .