Shout out to girls who smile at and compliment other girls

Gepubliceerd op dinsdag 16 januari 2018

Daar stond ik dan op mijn enkellaarsjes. Ik droeg mijn favoriete zwarte skinnyjeans en een kanten off-the-shouldertop. Wederom twijfelend zoals altijd: ben ik niet too much gekleed? De blikken van sommige vrouwen blijven niet onopgemerkt en achter mij staat een groepje meiden met strakke gezichten en gefronste wenkbrauwen. Elke meid zal door hun bekritiseerd worden en ook ik moet het weer ontgelden. Ik sta in de discotheek, naast mij staat mijn vriendin. Bah, weer in een omgeving waarbij vrouwen je bitchy aankijken. En waarom eigenlijk? Ik ben hier grotendeels voor mijn vriendin, ze wilde graag naar de discotheek en mede voor haar ging ik mee. Stiekem ook een klein beetje voor Vangrail, zij zullen vanavond optreden.

We hangen over een tafeltje terwijl de harde muziek om ons heen de ruimte vult. Mijn horloge vertelt dat het half 11 is. Langzaam maar zeker vult de zaal zich met jeugd, maar ook volwassenen. Hoogstwaarschijnlijk fans van Vangrail. Tsja, wat zouden ze hier anders moeten? Rond kwart over 11 beklimt de coverband het podium en begint te spelen. Mensen dansen, lachen, drinken bier en wijn. De sfeer is fijn, maar ook weer niet omdat er weer een groepje meiden lopen te bitchen en andere meiden uitlachen om danspasjes. Elkaar het licht in de ogen niet gunnen omdat ze allemaal aandacht willen van de leuke bandleden of van andere mannen. De een staat uitdagend vooraan te dansen terwijl de ander er arrogant naast staat te kijken en een vriendin aanstompt: 'kijk haar dan, jezus zeg'.

Ja, ook ik krijg weer een vuile blik van een meid. En nog een van haar handlanger. Zo gaat dat. Vrouwen zijn bitches onder elkaar, gunnen elkaar niks en ohwee wanneer er een man naar een meid kijkt. Wederom vraag ik me af: waarom eigenlijk? Waarom zijn de meeste vrouwen zo?

Ik sta bijna vooraan. Ik ben niet iemand die graag in de spotlight staat. Een vrouw voor mij geeft mij een glimlach en gebaard dat ik naar voren moet gaan. Mocht ik dat doen, dan sta ik hélemaal vooraan. Naast andere meiden. Maar dat wil ik niet dus glimlach en schud mijn hoofd. In de pauze draait ze zich naar me om, bekijkt mij van top tot teen, kijkt mij lang aan en zegt vervolgens:

''Meid, weet je dat jij heel erg mooi bent?'' gevolgd door nog heel veel mooie woorden die ik niet ga herhalen omdat het iets tussen haar en mij was.

Ik stond perplex. Meid, ik weet niet wie je bent maar jouw woorden hebben mij heel goed gedaan en hebben mij een sprankje hoop gegeven dat niet alle meiden bitchy zijn. Ik mag niet generaliseren maar meiden zoals jij, die moeten er meer zijn. En daarom bij deze een dikke vette shoutout naar meiden die naar elkaar lachen en elkaar complimenteren. Ik hou van jullie! Jullie kunnen iemand echt ontzettend blij maken en wellicht anderen inspireren dit ook te doen. Wat heb je aan dat achterlijke bitchy gedrag. Helemaal niks. Wees gewoon aardig. Klein gebaar naar de ander toe, maar oh zo fijn!