Review: vegetarisch satébroodje van de Vegetarische Slager

Gepubliceerd op zaterdag 4 november 2017


Feest! Ik ben al 11 jaar vegetariër en heb het assortiment van vegetarische producten alleen maar zien uitbreiden in de afgelopen jaren. Want wist je dat er 11 jaar geleden weinig keuze was? Er waren namelijk alleen maar groenteschijven, kleine gehaktballetjes en kaasschnitzels. Blij dat er met de tijd zoveel bij is gekomen, want zo kwam er onlangs een vegetarisch satébroodje. Hoera! Reden voor een review, ook omdat ik 11 jaar vegetariër ben. Eigenlijk overwegend vegan, maar omdat ik yoghurt nog niet kan laten staan ben ik het niet officieel.

Je vraagt je misschien nog af waarom je als vegetariër bewust geen vlees en vis eet maar toch iets eet wat erop lijkt. Het zo zit, veel vegetariërs vinden vlees lekker, maar willen niet meewerken aan het dierenleed. Voor vlees worden er gewoon dieren geslacht, dat weten we allemaal. Maar het leed, dat komt steeds meer naar voren in gruwelijke filmpjes. Omdat veel mensen dat gruwelijk vinden, besluiten ze om te stoppen met het eten van vlees. Vandaar.

ANYHOW... Het broodje!Ik nam het broodje laatst mee naar het gezin waar ik op de kinderen pas en pleurde het in de magnetron. Beetje aftasten hoe lang en zo het erin moet aangezien dat er niet op staat, maar ik had het ongeveer op 700 watt voor 1 minuut en 30 seconden. Af en toe de magnetron opentrekken om te kijken of het niet in de fik vliegt enzo of dat het broodje aan het verschroeien is. Zou zonde zijn voor zo'n lekker broodje (sorry spoiler: maar het is echt lekker).

Ik was aan het eten toen de vader van de oppaskinderen thuis kwam. Hij keek verbaasd naar mij en keek hoe ik mijn broodje aan het eten was. Of ik weer vlees at. Want het broodje leek en rook identiek zoals een echt satébroodje. Ha! Misleidend maar missie geslaagd. En lekker dat ie' was!

Het enigste minpuntje is dat het broodje niet overal verkrijgbaar is. Zo is het bijvoorbeeld bij grote Albert Heijn filialen te vinden (hier in het Noorden bij de Albert Heijn nabij Zaailand, de grote AH in Sneek, Dokkum, Bolswar en, Leeuwarden zelf) en worden ze in kleine aantallen geleverd waardoor je vaak het risico loopt dat ze op zijn. Daarnaast kruimelt het broodje ook. En je moet het wel opwarmen, dan is ie' het lekkerst. Maar joh, ik denk dat je het zelf gewoon eens moet proberen en mij dan gelijk gaat geven. De binnenkant is ruim gevuld met satésaus.

P.s.: het e-nummer E471 is in dit geval van soja. Het is niet dierlijk. Vaak is dat e-nummer dierlijk (varken).

Broodje kost €1.09 en neen dit was geen spon of ad. Benieuwd of jij het al hebt gehad en of je het lekker vindt! Ik werk voor een diëtiste en ook zij vond het heerlijk.