Recept: simpele (groene) bananensmoothie

Gepubliceerd op maandag 13 november 2017


Groene smoothies zijn gezond, maar toch willen veel mensen het niet proberen omdat de kleur tegenstaat. Men denkt vaak dat het geheel naar groene groenten en fruit smaakt, terwijl dat vaak niet het geval is. Want wist je dat groene smoothies 9 van de 10 keer helemaal niet naar groene groenten en fruit smaakt? In dit recept deel ik een groene bananensmoothie met de smaak van een bananenmilkshake. En dat terwijl de kleur groen is en je één groene groente gebruikt, maar deze proef je niet. Klinkt gek, maar het is écht waar. 

Een bananenmilkshake vinden we vast allemaal lekker. Maar een echte milkshake telt veel calorieën en zit barstensvol met suiker. Des te leuker om dan een alternatief te hebben, iets dat lijkt op een milkshake en smáákt naar een milkshake maar waarbij je gezonde producten gebruikt. Welgeteld drie ingrediënten gebruik je voor deze gezonde 'bananen milkshake' look a like, de groene bananensmoothie. Hoe leuk is dat?

Benodigdheden voor twee bananensmoothies:
- Soyamelk (ik gebruik in dit recept de soyamelk van de Lidl maar je kunt het van elk merk gebruiken)
- Spinazieblaadjes
- 2 bananen (op de foto staan er meer maar dat was puur voor de foto)
- Een blender
- Een mes om de banaan in stukken te snijden


Bereidingswijze:
- Ik giet eerst de blender voor één derde deel vol met soyamelk.
- Daarna pel ik de bananen en snijd de bananen in kleine stukjes. Dit gooi ik bij de soyamelk in de blender.
- Dan pak ik spinazieblaadjes en was deze eerst goed. Ik heb wel de steeltjes van de bladeren verwijderd omdat de steeltjes soms niet helemaal worden fijngemalen. Zelf vind ik het niet lekker om steeltjes in mijn smoothie te hebben, maar mocht je lui zijn of geen zin hebben om ze eraf te halen, dan kun je het prima laten zitten.
- Ik heb ongeveer 12 grote blaadjes spinazie gebruikt. Het is zelf even aftasten hoeveel je wilt, hoe meer blaadjes je gebruikt, hoe groener je smoothie wordt. Het maakt niet uit hoeveel blaadjes je gebruikt, je proeft de spinazie toch niet. Toch best gek eigenlijk, maar goed.
- Alles in de blender gestopt? Blenden maar! Vind je je smoothie te licht, gooi er dan gewoon nog een paar blaadjes spinazie bij.

Het kan zijn dat de smoothie niet echt vloeibaar is, maar dat het meer een dikke substantie is geworden. Vind je het wel te dik, dan kun je er altijd nog een beetje soyamelk bijdoen. Je kunt zoals omschreven twee glazen vullen. Heb je geen partner, vriend(in) of huisgenoot waaraan je het tweede glas kunt geven of heb je gewoon zin in één smoothie, gebruik dan iets minder soyamelk en gebruik één banaan.

De groene bananensmoothie is heel makkelijk om te maken, gezond en ook nog eens lekker. Je kunt er misschien ook nog appel doorheen gooien, dat maakt het wat frisser. Maar dit is al een heel makkelijk recept en je krijgt de nodige vitamines ook binnen. En het leuke: het smaakt naar een milkshake. Blijft toch leuk!