Mijn foto in de National Geographic kalender 2018

Gepubliceerd op dinsdag 12 september 2017

Een beetje gek om te vertellen: maar een jaar geleden deed ik mee aan een fotowedstrijd van National Geographic. Ik doe vaker mee aan wedstrijden onder het mom van 'niet geschoten is altijd mis'. Heel cliché misschien, maar toch heb ik tot twee keer toe een iPad gewonnen. Mét prijsvragen en wedstrijden. Dus het kan jongens, het kan! Het bestaat! Anyway, speaking of National Geographic. Het thema was dier, en ik vond dat ik wel een redelijk leuke foto had om in te sturen. Je kent het vast wel: je vergeet dat je mee hebt gedaan en denkt er niet meer over na.

Wel kreeg ik continu mails van National Geographic. Ik markeerde het als spam, want het komt vaak voor wanneer je ergens aan mee doet de voorwaarden zijn dat je akkoord met gaan en automatisch nieuwsbrieven krijgt toegestuurd. Althans, ik dácht dat het nieuwsbrieven waren. Zo was ik een keer mijn mailbox aan het opruimen en opende per ongeluk het mailtje van National Geographic. Ik scande het, tot mijn ogen op 'laatste kans' bleven hangen. Laatste kans, wat nou laatste kans? Ik las verder en het bleek dat ze mijn foto wilden gebruiken voor in de kalender van 2018. Ze hebben uiteraard toestemming nodig, zoiets mag je niet zomaar plaatsen. Maar hoe dan? Mijn foto tussen alle professionele fotografen? Oke, super gaaf! Ik gaf toestemming en hoorde een tijdje niks.

Tot de kalender op mijn mat lag. Hoe gaaf is het om je eigen foto tussen al de profs te zien? Mijn naam staat er ook bij.

Mijn foto 'hangt' op 29 december 2018, dus deze blijft het hele jaar lekker hangen. Ik ga de kalender niet gebruiken als scheurkalender, vind ik vet zonde joh. Ik vind het veel leuker om er doorheen te 'bladeren' en alle mooie foto's te bewonderen. Ik ben echt een mega chaoot, dus de mensen die zeggen dat ik ze gerust af kan scheuren en alles kan bewaren op een stapel: neen. Ik heb een kitten van 4 maanden rondlopen, zij vindt papier ook geweldig. Goed excuus, maar het is echt waar. Daarnaast ben ik zo lekker onhandig en ben ik iemand die niet weet waar ze iets neerlegt of dingen weggooit in de veronderstelling van: ''dat kan wel weg.'' Nou, zonde om al de prachtfoto's weg te gooien.

Ik hoefde hier niet per se over te schrijven of iets, maar wel kreeg ik een brief dat ik aan iedereen een kortingscode mag aanbieden. Mocht je de scheurkalender ook willen, dan kun je via deze link (opent in een nieuw tabblad) de kalender bestellen. Met de code ''SCHEURKALENDER2018'' krijg je 20% korting. Wel moet je de verzendkosten betalen. Maar joh, dat heb je er wel voor over toch?