Groen in huis

Gepubliceerd op vrijdag 22 september 2017Ik kan me nog herinneren toen ik op mezelf ging wonen. Het liefst wilde ik alles in mijn huis wit, zolang één muur maar lila was. Witte vloer, witte meubels, noem maar op. Nu zijn er twee kleuren bijgekomen. Ik vind zwarte accenten namelijk prachtig, maar ook groen. Hoe ik groen in huis haal? Net zoals vele anderen: door middel van plantjes. En geloof me, begin je aan een, volgen er meer. Staat best leuk en gezellig!Ik sponsor het tuincentrum in Zwaagwesteinde, omdat ik er heel vaak kom voor plantjes. Cactussen gaan sowieso mee, maar hangplanten vind ik ook prachtig. Toch was ik benieuwd of je ook planten online kon bestellen. We leven in een tijd waarbij veel online gaat. Hoe zou zoiets gaan? Is er meer variatie in planten, hoe krijg je ze geleverd?

Ik kwam terecht op Plantje.nl en kwam echt ontzettend veel planten tegen: van toffe kamerplanten tot hangplanten die ook nog eens in de kamer kunnen hangen. Ik kon echt niet kiezen. Maar wat ik wel tof vond: véél meer dan in het tuincentrum zelf. Ik ben fan, 'gooide' allemaal toffe planten in mijn winkelmandje en rekende af. Op maandag heb ik alles besteld, op donderdag werd er een mega grote doos voor mij afgeleverd met daarin de planten.

Ik bestelde een yucca, een set van drie minicactussen (verassing welke je exact zou krijgen), een erwtenplant, een livistona rotundifolia en een kentia. Wellicht zeggen de namen jou niks, de twee laatste planten deden dat bij mij ook niet maar ik vond ze echt prachtig.

Hierboven zie je de erwtenplant (de bolletjes, hoe cute), de Kentia, de livistona rotundifolia, de minicactussen en de yucca. Heel tof dat ik de planten gewoon zo kan bestellen en dat ze 'heelhuids' aan zijn gekomen. Ik ga zeker vaker online bestellen. Op de website staat dat de planten vers van de kweker komen. Geloof ik best, want ze waren nog ietwat vochtig toen ik ze binnenkreeg. Goed verzorgd dus!

Hebben jullie ook groen in huis?