Opties opties en nog eens opties

Gepubliceerd op dinsdag 22 augustus 2017Zoals studenten vaak zeggen wanneer de laatste vakantiedag in zicht komt: het harde leven begint weer. Maar nu snap ik die uitdrukking echt. En ik hoef nog maar over twee weken naar school. Slik. Ik weet nog hoe ik als eersteklasser naar de middelbare ging. Hoe ik als eerstejaars mbo-student naar de grote school in Drachten ging voor de journalistiek opleiding. En nu? Ik ga nu mijn eindexamenjaar van de opleiding Journalistiek in. Hartstikke leuk om een diploma te hebben, maar ook wel weer 'eng'. Want je moet zóveel doen en het moet ook nog eens goed. Vind maar eens een afstudeerstage. Iemand die je wil hebben. En daarna? Werk? Ze zeggen: studeer zo lang als je kan. Zoals het nu lijkt ga ik de pabo doen, want ik wil graag juf worden. Drie dagen per week voor de klas en de overtollige dagen als journaliste en fotografe aan de gang. Want het gaat nu ook lekker met bruiloften.

Word ik niet toegelaten op de pabo, ga ik eens kijken bij de politieacademie. Bij de recherche lijkt me ook ontzettend tof werk (pLiesje, snapje? Haha). Ik hoor zo vaak dat ik alles uit kan zoeken. Adressen weet ik te achterhalen, personen die anoniem zijn traceer ik zo en noem maar op. Lukt dat niet, kijk ik bij de stewardessenopleiding. Lukt dát niet, kan ik altijd nog au pair worden in het buitenland. Die zijn het hele jaar nodig. Kost en inwoning alles geregeld en ook nog werken met kinderen: win-win! Geschiedenis studeren lijkt me ook wel weer interessant, en dan gericht op de Tweede Wereldoorlog. Opties, opties en nog eens opties.

En mijn blog? Die blijft hoor, hoe dan ook.

Ik ga eerst maar eens naar school en kijken of ik dit jaar doorkom en of ik mijn rekenexamen kan halen. Frustrerend om na twee herkansingen een 5 te halen. Een 6 is mooier. Ook voor de pabo. En ze zeggen: driemaal is scheepsrecht, toch? Hopelijk haal ik nu een voldoende.En ook al kan ik niet rekenen, jullie kunnen wel op mijn blogs rekenen hoor!