Deodorant zonder aluminum, alcohol, parfum en parabenen

Gepubliceerd op woensdag 16 augustus 2017


First of all: dit is geen spon of iets in die trant. Ik ben gewoon een meid die zich veel met duurzaamheid en recyclen bezig houdt en over is gestapt op natuurlijke producten. Zo wilde ik bijvoorbeeld geen kaas meer waar dierlijk stremsel in zit, snoep waar dierlijk gelatine in zit en in dit geval deodorant meer hebben waar aluminium in zit. Noem mij een dramaqueen of iets, maar toch voelt het voor mezelf beter om over te stappen op gezonde en goede producten. Speaking of the deodorant waarover ik het in dit artikel ga hebben: de meeste deodorants bevatten aluminium. Dit kan op lange termijn schadelijk (lees: kankerverwekkend) zijn. Nou weet ik dat de kans 1 op zoveel is, maar toch. Ik zeg altijd: beter voorkomen dan genezen. 


Ik ben iemand die altijd eerst research doet. Maar het moet in mijn hoofd ook goed voelen. Ik voelde mij steeds minder fijn wanneer ik mijn deodorant gebruikte, want soms spuit ik wel gewoon vier tot vijf keer per dag, just in case om gewoon niet te zweten. Wetende dat er aluminium in mijn deodorant zat, maakte het er niet fijner op.

Ik las op internet:
''Het is bijvoorbeeld bekend dat aluminium schadelijke effecten kan hebben op onder andere het zenuwstelsel, ontstekingsbevorderend kan werken en DNA kan beschadigen. Andere onderzoeken laten zien dat aluminium de estrogeen receptoren verstoord.'' - aldus een artikel op de blog van Green Jump

Al met al ging ik op zoek naar een deodorant zonder aluminium. Geloof me, zo makkelijk is die zoektocht niet. Je krijgt allemaal dure varianten en gekke niet-deodorant gerelateerde producten. Maar het is uiteindelijk gelukt! Hoera!


Ik wist deze deodorant te vinden. Salt of the earth. Doet me een beetje denken aan die kleine gekleurde snoepjes met gezichtjes van Red Band, zo ruikt de deodorant. Een schattig flacon. Het is wel een spuitflacon, geen roller. 


Het lijkt alsof de foto niet scherp is, maar de verpakking is niet heel scherp. Vandaar! Er staat omschreven dat het een long lasting protection heeft, goed is voor vegetariërs en vegans, je krijgt geen strepen op je kleding, volgens Bol.com bevat het geen alcohol, het is niet getest op dieren en al met al beschikt deze deodorant over 100% natuurlijke ingrediënten. Win-win!Tot zover je het kunt lezen: de ingrediënten. Nogmaals, de foto was wel scherp, de verpakking daarentegen niet. Ik weet verder ook niet of het een anti-transpirant of een anti-perspirant is. Maar goed, de deo doet tot zo ver zijn werk goed. Ik heb om 10 uur in de ochtend deodorant opgespoten, in de tussentijd ruik ik nog geen nare geurtjes en we zijn nu bijna 6 uur in de avond. De deodorant bevat geen parfum en ook geen parabenen, maar wel geurextracten (vanille en en lavendel).

Nogmaals, dit is geen spon en ik heb dit artikel ook niet gekregen. Ik heb het zelf aangeschaft met mijn laatste centjes. Het artikel is gekocht op bol.com en kost €8,49. Klik hier om naar het product te gaan. Thank me later!