Proefavond bij de Vegansuper Groningen

Gepubliceerd op zaterdag 3 juni 2017Blij verrast was ik toen ik kreeg te horen dat ik aanwezig mocht zijn bij een proefavond voor veganistische maaltijden. Want eten is altijd goed, vooral wanneer het 0,0% dierlijk materiaal bevat. Ruben van Dijke is sinds een jaar veganist en wil graag veganistische kant- en klaarmaaltijden maken. Het doel is om deze te verkopen in bijvoorbeeld vegetarische/veganistische supermarkten. Om te weten waar veel belangstelling voor is, wilde hij een paar mensen vragen naar hun mening. En ik mocht er bij zijn. En jongens, het was vet lekker.Ik heb best weinig foto's gemaakt omdat ik aan het eten was. Dan ben ik namelijk hélemaal in mijn element. Who's with me?

Ze zeggen altijd: de eerste beste. In dit geval kregen we een heerlijke maaltijd als aftrap: kokosmelk curry met zilvervliesrijst en groene bonen. Mán, wat was dit lekker! De combinatie was gewoon alsof er een engel in mijn bek piest. De meningen waren verdeeld, de een vond het pittig, de ander heerlijk (like me en mijn buurvrouw), maar het is gewoon een kwestie van smaak. Ik ben fan en ik hoop van harte dat ik deze maaltijd binnenkort kan kopen en ga het tot die tijd zelf maken.Daarna kregen we een tacoschelp met Mexicaanse vulling. Gevuld met vegetarische gehakt. Dit was ook lekker, wederom pittig. Maar ja, daar houd ik wel van.Op nummer drie stond er zoete aardappel curry met couscous. En er lagen een soort van bonen? bij. De combinatie was wederom lekker, maar de couscous maakte het een beetje droog. Ik hoor je zeggen: Lies, kom op, couscous ís droog. Dat is ook zo, maar met kruiden kun je het minder droog maken. Ik zou dit thuis gewoon maken, maar dan paprikakruiden toevoegen. Of chili.Nummer vier was een traditioneel iets: krielaardappels met groeten (broccoli, bloemkool, worteltjes) met een groenteburger. Nu is het wederom een kwestie van smaak, maar de groenteburger heb ik echt te vaak gegeten. Toen ik in groep 8 besloot om vegetariër te worden, waren er alleen nog maar ham- en groenteburgers. Dus die hoef ik echt niét weer. Daarnaast was er gewoon veganistische jus! Ik herhaal: veganistische jus! Nu hoor ik je zeggen. Jus? Dat wordt júist verkregen uit vlees, het echte dierlijke materiaal. Dat klopt. Maar thank god, er is gewoon van Maggie/Knorr veganistische jus. Er staat dan niet met grote letters op dat het veganistisch is, het is het wel. Het gaat hier dan om de jus met uitjes. Lekker! Verder was het gerecht ietwat aan de saaie kant. Maar dat is wederom een kwestie van smaak. Sorry, ik val in herhaling.Als laatste kregen we ratatouille, quinoa en cashewnoten. De combinatie maakte het ook lekker! De cashewnoten waren fijngemalen tot poeder. Mijn buurvrouw miste een 'bite', ik vond het wel lekker.


Maar het eerste gerecht, was op en top. Echt, serieus. Spijtig dat jullie er niet waren. En spijtig dat jullie niet kunnen zien hoe enthousiast ik ben, dus jullie moeten het maar van mij aannemen.

Trouwens, ik ben niet vegan. Ik ben al wel 11 jaar vegetariër, ik probeer geen ei te eten en kaas waarin gebruik is gemaakt van stremsel, ik eet sowieso geen snoep met gelatine en tenslotte eet ik ook geen producten met e-nummers. Maar geïnteresseerd in de veganistische levensstijl ben ik zeker, ik heb heel veel respect voor de diehard-vegans.

Ik ben benieuwd welke maaltijden Ruben uit gaat brengen. Mocht dit zo zijn, dan deel ik dit uiteraard op mijn blog. Stay tuned!