Fear is a prison

Gepubliceerd op zondag 7 mei 2017

Nee, ik vind mezelf niet stoer. Maar wanneer ik bang ben voor iets, ga ik daar wel dubbel en dwars tegenin. Waarom zou je toegeven? Zo kom je namelijk nooit van je angsten af.

Ik haat hoogtes. Niet zo zeer dat haten in de zin van dat ga ik nooit doen, ik vind het gewoon eng. De term hoogtevrees wil ik er niet vuil aan maken, maar het komt ongeveer op hetzelfde neer. Toch leek parachutespringen mij heel erg tof and so I did. Toen ik aan de richel van het vliegtuig hing op weet ik hoe veel meter hoogte, vond ik het maar gek dat ik dit gewoon deed. Toen realiseerde ik me: wanneer je uiteindelijk met beide benen weer op de grond staat: dan weet je dat het helemaal niet nodig was om bang te zijn.

Je voelt je echt goed wanneer je je angsten aangaat. Je weet je grenzen weer ietwat te verleggen. Want: the word ''fear'' has two meanings. Forget Everything And Run, or Face Everything And Rise.