Geen tijd is ook tijd

Gepubliceerd op maandag 14 november 2016

Ik betrap mezelf erop wanneer een vriendin vraagt of ze een dezer dagen langs kan komen, ik mijn agenda wel moet checken. Who's with me? Ik ben druk, mijn weken zijn al snel volgepland. Iemand die spontaan langskomt? Dat is voor mij echt omschakelen. 9 van de 10 keer moet ik ook melden dat het niet uitkomt, omdat ik al op het punt stond om weg te gaan. Of sterker nog: mensen bij mijn deur staan maar ik er niet ben (daarom vooraf wel even aankondigen, wel zo handig, haha!).

Maandag is mijn vaste sportavond, maar dat loopt nu zoals het lijkt ook in de soep omdat de supermaan vanavond zichtbaar is. Die wil ik uiteraard wel vastleggen op foto. Wel zo gaaf. Oh, ik moet nog een prik halen als ik dat überhaupt haal, eten, ik moet nog boodschappen halen, vrijwilligerswerk doen, rond 10 uur wil ik slapen. Al met al ben ik ook niet fit. Maar ik heb helemaal geen tijd om ''niet fit'' te zijn.

Vaak hoor ik dat mensen aan 24 uur op een dag niet genoeg hebben. Ik ben het daarmee eens. Jahaaaaa, het is een kwestie van prioriteiten stellen en verdelen over de dag. Maar ik denk oprecht: wanneer we 28 uur zouden krijgen, dan hebben we dáár weer geen genoeg aan. En trouwens, geen tijd is ook tijd.


Reactie achterlaten? Klik op de titel.