Eet chips en ijs, krijg een sixpack

Gepubliceerd op dinsdag 15 november 2016

Photo from journalisje

Ik sla een van de vele vrouwentijdschriften open. Op de ene pagina pronkt een heerlijk recept voor een chocoladetaart (met VET veel calorieën!), een paar bladzijdes verderop staan tips om af te vallen en hoe je een heuse fitgirl wordt, ergens in het midden staan heel tegenstrijdig tientallen tips om jezelf te accepteren zoals je bent. Soms snap ik er niks meer van. Telsell promoot afslankpakken en apparaten die je buik stroomstoten geven zodat je vetcellen kapot gaan en je zodoende afslankt, maar de dunne paspoppen in winkels zijn daarentegen ''not done''. De gemiddelde vrouw heeft maat 38 (of is het nou 40? 42? I don't care, iedereen is mooi op z'n eigen manier) en dat wordt vaak al als ''te dik'' gezien.

Boeken over gezond eten komen alleen maar op de markt. Je wordt er bijna mee doodgegooid. En ja, ik heb ook tienduizend (of is het nou elfduizend?) pogingen gedaan om af te vallen, gezond te eten. Dus geen snoep, chips en koolzuurhoudende dranken meer. MOEILIJK! Ik start Twitter en Facebook op en het eerste wat ik vaak zie zijn gezonde quotes en afbeeldingen. Nee, ik volg deze onzin niet meer, je hebt namelijk ook berichten die ''gesponsord'' worden en enthousiast op ieders timeline tevoorschijn komen van heb ik jou daar.

Ja, lekker door blijven eten en afvallen, wie wil dat nou niet? Ik las veel recensies over het boek ''Eet taart, krijg een sixpack'' (vandaar mijn inspiratie voor deze titel). Eindelijk een tof realistisch (ja, echt!) boek. Mocht je twijfelen aan de geloofwaardigheid: ik geloof het wel, want twee jaar geleden in de zomer at ik nog steeds chips en ijsjes (hahaha), maar ik viel tóch 10 kilo af. Hoe? Door mede te sporten. Veel water drinken. En het belangrijkste: geen cola, sinas en andere koolzuurhoudende drankjes. En minderen met suikers. Als voor mij die manier goed is, dan ga ik daar lekker mee door. Ieder heeft z'n eigen manier en dit is mijn manier. Fijn dat ik er voor de 100% achter sta en dit al tijden volhoud.

En nu ga ik genieten van een heerlijke chocoladereep om er vanavond weer af te sporten. Het een compenseert het ander. En daar laat ik het bij/