Nassau-wandeling door Bearn Bilker

Gepubliceerd op zaterdag 16 juli 2016Bearn Bilker. Nou heb ik het niet zomaar over een persoon, maar wel over een heel bijzonder persoon. Hij is niet alleen een erg betrokken burgemeester van de gemeente Kollumerland, maar ook iemand met veel interesse als het over het Koningshuis gaat. Dat maakt ook dat hij de gids is van de Nassau-wandeling die wordt gedaan in Leeuwarden. 

Vandaag mocht ik met hem mee om de Nassau-wandeling te gaan doen. Welgeteld zestien andere belangstellenden hadden zich opgegeven om ook mee te wandelen. Uiteindelijk werden het er twintig. 

Nassau-kenner Bilker gidst je langs monumenten en andere plekken in de stad die herinneren aan de Friese Nassaus en Maria Louise van Hessen Kassen in het bijzonder.

Er is zoveel te zien en te beleven in Leeuwarden. Bilker weet het met veel enthousiasme te vertellen. Bijzonder dat hij zoveel weet, vol passie vertelt hij van orgels tot de hele Nassau-stamboom. Al met al is het erg interessant en leuk om te zien. Zo leer je de stad Leeuwarden ook op een hele andere manier kennen, want op bijna elke plek is wel iets aan de Nassaus gerelateerd.

Ik ga geen ins- en outs vertellen van deze tour. Wel kan ik vertellen dat het erg interessant is, en je zelfs een prachtige intacte slaapkamer te zien krijgt. Wie nieuwsgierig is, kan de tour doen. Het is de moeite en het geld zeker waard. 23 juli is er nog een tour. Mocht je hier niet bij aanwezig kunnen zijn, dan is er volgend jaar weer een herkansing. Kosten zijn €4.- per persoon. De tour duurt ongeveer twee uren, begint om 14:00 uur en start bij de Grote kerk in Leeuwarden. Opgave is verplicht en kan via historischcentrum@leeuwarden.nl