Mannen hebben (opzich) een makkelijk leven

Gepubliceerd op donderdag 21 april 2016

Photo from journalisje
Woensdagavond 7 uur, het is nog licht buiten, ik moet ontzettend nodig naar het toilet om te plassen. Normaliter hoef ik maar tweemaal per dag -nieren werken niet optimaal meer-, maar vandaag is de dag dat ik ontelbaar veel glazen water achterover heb geslagen. Gewoon, omdat ik daar zin in had. En ja, dan krijg je dit.

2 uren later éindelijk een toilet gevonden. Die opluchting is vergelijkbaar met wanneer je de uitgang van een doolhof hebt gevonden. Of wanneer je eindelijk het lokaal uit mag waar je net hebt zitten zwoegen voor een moeilijke rekentoets.

Weer zo'n moment wanneer ik besef dat mannen een heerlijk leven hebben. Ik heb mijn filosofisch moment weer even te pakken. Wij, vrouwen, moeten echt wachten tot er een toilet is. Mannen kunnen daarentegen naar het eerste beste bosje lopen -ze hebben schijt (terwijl ze moeten plassen, haha)- aan het feit dat wildplassen niet overal mag. Maar wat niet weet wat niet deert. Mannen kunnen gewoon overal even stiekem naartoe lopen en klaar. Ok, voor de dissers onder ons: vrouwen kunnen dat ook ja, maar die doen dat gewoon niet of minder snel (ik bedenk me dan wel weer: hoe wassen mannen hun handen?!?! Niet iedereen heeft handgel in de tas haha).

Nog zo'n moment, wanneer ik klasgenoten in de bus afluister en continue het woord voetbal hoor. Wanneer ik zucht en "dat domme voebal" zeg tegen mijn medeklasgenootje (tevens een vrouw) draaien de mannen zich om. Oke, het gesprek krijgt direct een andere wending; make-up. We praten over hoe laat de wekkers gaan. Mijn wekker gaat om kwart over 5 als ik mij wil douchen (dagelijks terugkerend ritueel) en niet als een lijk wil rondlopen. Want echt, mijn huid is lijkbleek en met make-up is het aanzien iétwat draaglijker. Maar de jongens staan half 7 op en kunnen gewoon met douchen eten haren doen en al de bus van kwart voor 7 halen. En als ik de bus van 7 uur wil halen inclusief eten aankleden haar doen make-uppen en dergelijke (want mijn spullen inpakken doe ik een dag van tevoren), dan móét ik maken dat ik er echt om kwart over 5 af ben. En ja, ik weet dat het een eigen keuze is.

Kleding. Ik kan mezelf drie keer verkleden. Mannen trekken zo een blouse aan op een spijkerbroek. Kan gewoon, staat altijd leuk. Gel in de haren en klaar.

Mannen hoeven ook géén hakken te dragen (I know, elke vrouw haar eigen keuze maar het is soms zoooo mooi). Mannen zullen dus nooit op pasgeboren kalfjes lijken. Sommige vrouwen lijken daar namelijk wel op, vooral wanneer ze niet op hakken kunnen lopen.

Mannen hoeven geen kind op de wereld te zetten.

Hebben mannen ruzie? Dan vechten ze. Althans, dat merk ik wel. Dan loop je als man zijnde misschien twee weken lang met een blauw oog rond. Maar daarna is het 9 van de 10 keer wel opgelost. Vrouwen moeten roddelen, elkaar negeren, hatelijk kijken en andere vrouwen tegen elkaar opzetten zonder dat zij er ook maar iets mee te maken hebben. En ja, als een vrouw ruzie heeft met een andere vrouw, dan is dat een kwestie van een jarenlange ruzie. Een soort van Koude Oorlog.

Mannen hebben het op sommige punten echt vreselijk makkelijk denk ik zo. Maar toch zou ik niet willen ruilen hoor. Ik ga me nu weer even opmaken. Hoiiiii!