Aldoende leert men - vrijwel alle foto's van mijn blog zijn weg

Gepubliceerd op zondag 27 maart 2016

Op stage had ik even een kleine pauze ingelast en besloot zodoende alles van het ene Google account over te zetten naar het andere. Ik heb, correctie had, twee Google accounts. Op de een stond mijn Youtube kanaal gekoppeld evenals mijn Gmail, terwijl op de andere mijn blog stond. Ik ben een chaoot en wilde het op één account hebben. Veel makkelijker. Geen gedoe met switchen (ja, ik vind dat veel moeite, noem me maar lui) en met onvindbare e-mails omdat het vanaf het andere account is gestuurd. Ik had het klaar, althans, dat dacht ik.

Mijn klasgenoot zag tijdens stage dat mijn gezicht een hele verbaasde ''dat meen je niet'' blik kreeg, en vroeg wat er was. Mijn blog was eerst ''verdwenen''. Hij kon hem ook niet meer vinden. Bleek dat hij nog gekoppeld moest worden en dat duurde dus een kwartiertje voordat hij zichtbaar werd. Thank God. Sorry voor de mensen die mijn blog niet leuk vinden, ik moet jullie teleurstellen: hij bestaat nog.

Wél heb ik met mijn domme harses het account waarin alle afbeeldingen werden opgeslagen voor mijn blog niét gekoppeld aan het nieuwe account, wat maakt dat het account verwijderd is. Ja, dat moet je maar net weten. Alle afbeeldingen die ik op mijn blog heb gezet, zijn dus weg. Beschadigd, onvindbaar, valt niet te herstellen. Tenzij ik het via een externe server heb geüpload, maar bij heel veel posten is dat niet het geval. Her en der staan afbeeldingen, maar die heb ik zoals ik al zei via een externe site geüpload. Maar helemaal prima, aldoende leert men. Een tip voor allen: mocht je een blog via Blogger hebben omdat je blogt voor de lol en er niet in verder wil en je wil je account overzetten: vergeet je interne foto-upload account niet over te zetten.

Ik treur er niet om, vind het wel leuk om oude blogposten door te spitten en her en der wat aan te passen. Al die leuke foto's van pers events mogen dan wel weg zijn, lekker filosofisch en cliché gezegd: de herinneringen zitten nog in mijn eigen externe opslag, mijn hoofd.