Waarom ik geen tv heb

Gepubliceerd op dinsdag 23 februari 2016

Mensen die voor de eerste keer bij mij thuis komen zie ik vaak in het rond kijken. Of ik mijn tv ergens in een muur heb verstopt. De blikken zijn verbaasd wanneer ik ze vertel dat ik geen tv heb. Ergens snappen ze het wel. 

Programma's die elk seizoen qua inhoud weer in herhaling vallen zoals The Voice en die talentenjachten. Reclameblokken die na 10 minuten een film verstoren duren uiteindelijk langer dan de film in kwestie. Dramatische programma's waarbij tienermoeders liever energiedrankjes drinken dan zorgen voor een baby; ik vind tv kijken, of beter gezegd dramaseries en dramamensen kijken echt saai. Natuurlijk, er zijn ook programma's die geen hoog dramagehalte bevatten, maar dat kijk ik dan online, of via uitzending gemist. Want om een televisieabonnement af te sluiten voor een tv die je maar één uurtje per week aanzet: nee.

Een programma die ik terugkijk via uitzendinggemist is Over Mijn Lijk. Meer eigenlijk niet. Voor de rest zit ik vaak via mijn iPad of laptop naar Netflix te kijken. Veel leuker!

Toen ik net op mezelf woonde had ik overigens wel een tv. Zelfs toen ik hele dagen ziek thuis zat, stond hij niet aan. Zonde, want ik betaalde wel geld voor de kabel.

Al met al ben ik ook vrij weinig thuis.

Ik ben toch niet de enige die geen tv heeft?