Lieve, grappige en geweldige uitspraken van kinderen

Gepubliceerd op woensdag 27 januari 2016

Werken met kinderen vind ik geweldig. Ik vind het daarom ook ontzettend leuk als ik weer word gevraagd om een middag of avond op te passen. En stiekem, mis ik het voor de klas staan héél erg en kan ik niét wachten tot ik de Pabo mag gaan doen na mijn journalistiek opleiding. Kinderen zijn en blijven geweldig. ze zijn puur, eerlijk. Qua fotografie fotografeer ik ook het liefst kinderen.

Regelmatig hoor ik uitspraken die kinderen doen, die me aan het lachen maken. Het leek me leuk om een paar leuke opmerkingen te delen. Ik schrijf ze namelijk altijd op.Oppaskindje van 5: ''Heb jij ook kinderen?''
Ik ; ''nee, nog lang niet!''
Kind kijkt mij fronsend aan en vervolgens geeft hij als antwoord: ''Jawel, je hebt mij toch, als oppaskindje?''  - Ohja. Scherp.

Zandtaartjes bakken. Maar dan moet ik ook echt een hap van het zand nemen, anders weet ik niet of ze goed gelukt zijn. Hij zelf wilde ze zelf niet proeven, wánt ''dat mag de bakker niet doen''. Ik heb me maar omgedraaid en gedaan alsof ik ze had opgegeten.


Kindje: ''Ga je ook trouwen?''
Ik: ''Nee, nog lang niet!''.
Kindje: ''Jammer, want ik heb zin in taart''.

Kindje uit mijn stage klas: ''Waarom heb jij pantoffels aan buiten? Dat mag niet!''
Ik: ''Dit zijn geen pantoffels, dit zijn Uggs en ze zijn lekker warm.''
Kindje: ''Nee, dat zijn pantoffels hoor, en ze zijn heel erg lelijk.''

''Ik wiw ook een dukfeest foto!''

Een jongen van mijn opleiding heeft mij ooit per ongeluk een blauw oog geslagen. Lang verhaal.
De dag erna moest ik met een blauw oog naar mijn stageklas. Foundation, camouflagecrème en concealer mochten niet baten. Kinderen keken vol verbazing naar mij, gevolgd door wat gesmoes, waarna één meisje later zei: ''Heb je je verslapen en moest je toen snel naar school? Want je hebt je andere oog niet met oogschaduw gedaan. En het oog die je wel hebt gedaan is ook niet netjes gedaan want het zit overal omheen. Ik kan nog beter make-uppen dan juf!''. Toen ze echt dichtbij mij stond (ze kwam om een pakje koekjes open te maken, maar ondertussen staarde ze naar mijn oog), zei ze: ''het is geen make-up!''. Toen stonden er een aantal kinderen voor me, alsof ik een of andere dier in de dierentuin was. Haha. Toen zei ik maar dat ik me had gestoten. Toen was ik een domme juf.

Toen ik een keer 50 kilo in de sportschool aan het liften was en bij de laatste lift door mijn rug schoot, kon ik een paar dagen niet meer bukken. Zo kon ik ook geen veters strikken van kinderen. Dat maakte dat een kind na afloop van school naar zijn moeder liep en riep: ''juf is helemaal niet jong, ze is al oud want ze kan al niet eens meer bukken''. - au.

Op mijn verjaardag gingen we op schoolreisje naar Sanjesfertier, een binnen en outdoor speeltuin voor kinderen. Ik en nog een stagiairejuf wilden in de ballenbak (just for the fun), maar toen de kinderen riepen ''ze zijn niet gemaakt voor dikke konten'' besloten we toch maar niet te gaan.

Kinderen die vriendenboekjes aan je geven en expres zeggen: ''en hier moet een foto van jou.''

''Ik ben nu net zo cool als jou''.

Oppaskindje kwam even naar beneden, want ze waren boven aan het spelen. Hij had een vriendje bij zich. Ik vroeg of ze drinken wilden. Nee, ze wilden een snoepje. Hier is de regel dat ze om 3 uur pas een snoepje mogen. Het was nog maar 2 uur. ''Weet je wat, roep ons maar als het 3 uur is. Doei!"' zei het vriendje van het oppaskindje. En hij vloog weer naar boven. Het oppaskindje bleef staan en keek mij fronsend aan. Hoe brutaal het ook was van zijn vriendje, ik moest echt snel naar de keuken om niet te laten zien dat ik er heel hard om moest lachen.

Wat ik het liefste vond, was dat een oppaskindje voor het slapen gaan wilde bidden met mij. Eerst wilde hij bidden. Hij vouwde zijn handen, sloot zijn ogen en vroeg aan God of God er asjeblieft voor wilde zorgen dat ik veilig thuis kwam omdat ik nog laat naar huis moest fietsen. Of God er voor wilde zorgen dat ik geen nachtmerries kreeg. En of God wel wist dat ik een lieve vrouw was. Dat God altijd lief voor mij moest zijn omdat ik ook lief was voor anderen. Nou, daar smolt ik echt even van. Heb hem daarna een dikke knuffel gegeven en deels hetzelfde over hem gezegd.

Een kindje had een nieuwe kamer gekregen. Een hele mooie donkerblauwe muur. Toen ik zei dat ik zijn kamer wel héél erg mooi vond, zei hij: ''en ik vind jou mooi''.

Statusupdates op Facebook van de ouders zijn ook altijd érg leuk.
Emma is vandaag gevallen op school. Gelukkig heeft juf Lisanne van der Ploeg een koud doekje gegeven. De vorige keer dat ze gevallen was had juf lisanne een pleister geplakt. Ze is nu dan ook haar lievelingsjuf!


Heb jij ook uitspraken van kinderen die je altijd bijblijven?