Woorden die in het woordenboek mogen

Gepubliceerd op zondag 2 augustus 2015

24 Brilliant New Words You Should Start Using

Niet dat Hyves meer bestaat, maar in de goede oude tijd was ''Hyven'' een heus en veelgebruikt werkwoord geworden. Bevond je je op op Hyves? Dan was je aan het ''Hyven''. Stuurde je iemand een bericht, dan was je aan het ''krabbelen''. ''We Hyven!'' werd ook vaak geroepen als de school uit was. Tegenwoordig is het: ''we appen!'', of: ''we Facebooken!''.

Toen ik gister op Ebay zat, wederom zocht naar leuke accessoires omdat ik nog 4 euro op mijn Paypal heb staan en dat uiteraard op moet, realiseerde ik me dat Ebay niet bepaald aan het updaten is. Zoek je op Statement Necklace, krijg je tig dezelfde kettingen. Ik heb al heel wat geld gespendeerd aan Ebay en kwam na lang zoeken tot de conclusie dat ik veel leuke accessoires al in mijn bezit heb of nog onderweg zijn, en dat de rest gewoon niet leuk is. Ik ben ''uit ge-ebayed''. Toen ik dat woord in mijn hoofd had, kwam ik tot de conclusie dat er wel een hoop werkwoorden toegevoegd mogen worden aan het woordenboek.

Zo kwam ik op 9GAG, ook een site die ik dagelijks bezocht, en kwam daar ook hele grappige woorden tegen die ook zéker in het woordenboek moeten. Sommige woorden zijn zo geweldig bedacht, dat ik ze gewoon moest delen. Weliswaar zijn ze in het Engels, maar joh, we gebruiken in onze taal zát Engelse woorden.

18 Perfect Words You Need To Start Using Right Now

Deze komen allemaal van 9GAG. Maar ik vond er nog meer leuke!

24 Brilliant New Words You Should Start Using

24 Brilliant New Words You Should Start Using

24 Brilliant New Words You Should Start Using

24 Brilliant New Words You Should Start Using

24 Brilliant New Words You Should Start Using

24 Brilliant New Words You Should Start Using

24 Brilliant New Words You Should Start Using

24 Brilliant New Words You Should Start Using

24 Brilliant New Words You Should Start Using

24 Brilliant New Words You Should Start Using

24 Brilliant New Words You Should Start Using

24 Brilliant New Words You Should Start Using

24 Brilliant New Words You Should Start Using

24 Brilliant New Words You Should Start Using

24 Brilliant New Words You Should Start Using

De laatste reeks woorden komen van ThinkingHumanity.com

Gebruik jij ook woorden die (nog) niet in het woordenboek staan?