Tips om ouder te lijken

Gepubliceerd op maandag 10 augustus 2015
Vrijwel iedereen die naar mijn leeftijd vraagt, schrikt van het feit dat ik 20 ben. De meest voorkomende reactie is dan: ''huh, ik dacht dat je véél jonger was! Ik dacht dat je 16/17/18 was!''. Ik denk dat dat mede door mijn babyface en mijn lengte komt. Want met 1 meter 67, tsja...

Ook al wrijven anderen het er lekker in dat het ''positief bedoelt'' is. Nou, ik vind het fijn om te horen dat ik mij volwassener gedraag dan die 20 jaar, maar ik wil er ook wel eens uitzien naar hoe oud ik werkelijk ben. Ook een keer niét mijn identiteitskaart te hoeven laten zien. Ik ging op zoek naar advies en vond heel wat bruikbare tips!

Door je haar los te dragen, lijk je jonger.
En door je haar in een rommelige knot, lage knot, of een lage staart te doen, lijk je juist weer ouder.
Door een strakke hoge knot lijkt je huid strakker en lijk je dus ook weer jonger. Ook nu ik mijn haar donkerder verf, lijk ik in ieder geval één jaartje ouder. Niet dat ik daarom mijn haar verf, ik vind bruin gewoon mooier bij mezelf staan dan blond. Maar goed.

Kleding

Doe geen strikjes, hartjes, en andere ''schattige'' printjes aan, maar ga voor een blazer of ander leuk jasje/colbertje in een mooie kleur. Een leuk shirt onder kan altijd, maar ga maar niet voor Hello Kitty print ofzo. Ook een kokerrok of een donkere skinny jeans doet het ook goed. Natuurlijk kun je roze dragen, maar je hebt ook kleuren zoals oudroze, die ogen net iets ouder. Door zwart te dragen lijk je ook ouder.

Gebruik accessoires
Een horloge en een paar armbandjes + ring doen het ook goed. Vooral bij kinderen. ''Ben je getrouwd?''.

Parfum
Ook door het gebruik van parfum kun je ouder lijken, of ouder geschat worden. Wanneer je de frisse mierzoete geuren zoals Essence of Beyoncé gebruikt, word je jonger geschat.

Make-up
Ik draag bijna geen make-up op mascara na. Daarmee blijft de babyface wel. Ik probeer wel een lijntje onder mijn ogen te zetten, eyeliner te gebruiken, en soms matte aardetinten oogschaduw. Op internet komen die tips ook álleen maar naar boven. Laat de glitteroogschaduws en lipglosjes achterwege, maar ga ook voor een mooie matte lippenstift. Rood schijnt het ook goed te doen. Er was ooit eens een test op internet, vrouwen met donker gekleurde lippenstift worden ouder geschat.

Draag hakken!
Gelukkig heb ik wel een redelijke lengte waarmee ik hakken kan dragen. Daarmee lijk ik, in dit geval een korte dame, iets groter.

Heb jij er ook last van, dat men je jonger schat?