3 dingen van beautybloggers die ik niet snap

Gepubliceerd op donderdag 30 juli 2015

Begrijp me niet verkeerd, maar ik ben blij dat ik geen beautyblogger ben. ik ben wel een meisje-meisje dat overigens make-up draagt en vaak bij de Kruidvat bij de make-up rondkijkt, maar over beauty bloggen? Nee bedankt. Er zijn al tig beautyblogs en ik vind lifestyle veel leuker. Bovendien kan ik niet eens mooie looks maken, en zelfs met oefenen lijkt het nergens naar.

Toch volg ik een paar beautyblogs waar ik regelmatig het een en ander langs zie komen. Aan hun vragen waarom ze bepaalde handelingen uitvoeren, daar word ik niet wijzer van. Daarom leek het me grappig om een artikel te maken over beautybloggers en dingen die ik niet snap. Weliswaar 3 puntjes, maar oké.


1) Waarom zijn er tig bloggers die mee doen aan die trend ''je haar nóóit meer wassen''? Er zijn tig natuurlijke shampoo's waar geen toegevoegde troep in zit. Het mag even wat kosten, maar dan heb je wel wat. Je moet het er voor over hebben.

2) Waarom maken veel bloggers productfoto's van bijvoorbeeld een nieuwe lippenstift, waarbij er op de foto ook producten liggen die er totaal niks mee te maken hebben? Dus er ligt ineens een boek bij, of een dennenappel, een beeldje, een macaron, terwijl het om de lippenstift gaat en de lippenstift naam ook totaal geen verbinding heeft met de producten. Maar die aandacht wordt afgeleid door al die attributen er naast. Kijk, een roosje ofzo is nog te doen, maar om er boeken en dergelijke naast te leggen waarvan je ziet dat ze echt doelbewust zijn neergelegd? Ik heb vaker gevraagd waarom ze dit doen, maar krijg niet een antwoord, haha.

3) Waarom swatchen veel beautybloggers oogschaduw op de armen, in plaats van op de ogen, waar het voor bedoeld is? En dan heb je vaak reviews waarbij het alleen op de arm wordt getoond, dus er wordt verder geen ooglook mee gemaakt. Zonde!

Ik weet dat bloggers liever alle mooie dingen laat zien, maar het zou grappig zijn als er ook eens artikels online komen met mislukte ooglooks. Wat je dus absolut niét moet doen.

Welke dingen snap jij niet van beautybloggers?