Jessica’s Netflix filmtips

Gepubliceerd op dinsdag 9 juni 2015Naast Whatsapp en Instagram is Netflix ook een van de beste uitvindingen van dit decennium. Op Netflix is best veel te zien, maar wat is nou echt de moeite waard om te kijken? Jessica maakte
speciaal voor jullie een selectie van haar favoriete films. En ik, Lisanne, moet zeggen: ik heb ook al een paar op mijn ''must see'' lijstje aangevuld door haar!
Stiekem dromen we allemaal wel eens over het mooie dromerige stadje Parijs. Gil (gespeeld door Owen Wilson) is minstens zo gecharmeerd van deze stad als ons. Hij is samen met zijn verloofde Inez (gespeeld door Rachel Adams) op vakantie in Parijs. ’S Avonds vindt hij het heerlijk om door de stad te wandelen, en beeld zich vaak in hoe deze stad eruit zou hebben gezien in de jaren 20. Wanneer de klok 12 uur slaat wordt zijn droom werkelijkheid en reist hij terug naar de jaren 20 waar hij veel bekende schrijvers en kunstenaars ontmoet zoals Matisse, Hemingway en Scott Fitzgerald. Voor alle Parijs liefhebbers is deze film een absolute must see! Naast dat de rol van Gil geweldig gespeeld wordt door Owen Wilson is deze film ook geregisseerd door een geweldige regisseur, namelijk Woody Allen!The help vertelt een verhaal van de donkere vrouwen in de jaren 60 die helpen in de huishouding.
Deze vrouwen werden in die tijd als grof vuil behandeld. Veel van deze vrouwen hadden bij het gezin bij wie ze werkzaam waren ook een eigen toilet omdat de mensen geloofden dat je ziektes kon krijgen van donkere vrouwen als je naar dezelfde WC ging. Wanneer Skeeter (gespeeld voor Emma Stone) weer thuis komt wonen komt ze erachter dat haar favoriete bediende ontslagen is. Wanneer ze solliciteert bij een uitgever raakte ze geïnspireerd door de donkere vrouwen omdat ze zag hoe haar zogenaamde vriendinnen hun behandelden.  Ze besluit zoveel mogelijk verhalen te verzamelen, maar dat valt niet mee omdat de donkere vrouwen bang zijn om hun verhaal te doen. Een erg ontroerend verhaal maar gelukkig zit er ook een flinke portie humor in! Dat maakt het erg leuk om te kijken.Ik ben echt dol op films van Wes Anderson. Deze kan dan natuurlijk niet uitblijven. Deze film gaat over twee verliefde kinderen in de jaren 60 die weg van huis lopen waarna de ouders naar hen op zoek gaan. De twee worden een beetje gezien als de zwarte schapen. Vooral het jochie wordt veel geklierd in zijn scoutingclub. De film lijkt op een soort dromerig sprookje waarin je twee kinderen volgt die voor het eerst in aanraking komen met de liefde. Een erg aandoenlijke film, dit is absoluut een van mijn favoriete films!
Deze film gaat over het waargebeurde verhaal van de Somalische Waris Dirie. Ze wordt op haar derde besneden en op haar 13e werd ze uitgehuwelijkt. Ze vlucht naar London. Uiteindelijk werd ze een bekend model. Een erg heftig verhaal. De rol van Waris Dirie wordt fantastisch goed gespeeld door Liya Kebede.Ik ben sowieso dol op films die zich rond de 18e eeuw afspelen. De normen en waarden van die tijd vind ik nogal bijzonder. Deze film gaat over het leven van Hertogin Georgiana Cavendish. Ze trouwt op haar 17e met de hertog van Devonshire. Haar echtgenoot is eigenlijk alleen interesseert in het nageslacht. Hij wil kosten wat het kost een zoon van haar. Meisjes werden in die tijd maar gezien als een ‘klad’. De rol van de Hertogin wordt gespeeld door Keira Knightley.Deze film heb ik een hele tijd geleden gezien maar het blijft absoluut een erg bijzondere film. Het is een film dat over een groepje meiden die in een inrichting verblijft gaat. In deze film zie je hoe Susanna (gespeeld door Winona Ryder) langzaam maar zeker haar weg uit de inrichting probeert te vinden. Ook Angelina Jolie speelt een vrij grote rol in deze film.
Maleficent is het verhaal van Doornroosje in een modern jasje met een twist. In deze film wordt een andere kant van het verhaal belicht, namelijk het verhaal van de boze heks. Absoluut een aanrader!In deze film speelt James Franco de hoofdrol,  dus heel veel meer info is denk ik niet meer belangrijk.
Toch vertel ik er nog even wat over. James speelt Oscar, een eigenaardige circusartiest die zich bezig houdt met tovenarij. Hij wordt uit Kansas gegooid en besluit naar het land van Oz te gaan. Daar ontmoet hij 3 heksen. Alle drie zijn ze er niet van overtuigd dat hij de geweldige tovenaar is die hij beweert te zijn.


 Tot zover mijn filmtips!

Welke films kijk jij het liefst?