Het leuke van fotograaf zijn in een discotheek

Gepubliceerd op maandag 1 juni 2015

Dronken mensen helpen herinneren wat ze hebben gedaan, zo zou je mijn werk ook deels kunnen omschrijven. Al bijna 2 jaar fotografeer in in de discotheek in Kollum. Daar voor in een ander kroegje, de Manolitobar, maar momenteel niet veel meer. Het leuke van fotograferen in een discotheek is dat ik daardoor mijn netwerk uitbreid, veel lieve nieuwe mensen heb leren kennen, en gewoon met mijn hobby bezig kan zijn: fotograferen. Ondanks dat mensen met bier gooien (dat houd je toch altijd) en je camera dan gigantisch onder de plak zit, is het echt leuk.

Je ontmoet nieuwe mensen
Mensen die oprecht geïnteresseerd zijn in wat je doet, en zo hele gesprekken aan gaan. Dat is leuk. En dan niet gesproken over het feit dat sommigen echt uit Brabant komen en hier op bezoek zijn en even met een familielid mee komen stappen...

Mensen weten wie je bent
Het leuke is, is dat je niet mensen zelf hoeft te benaderen voor een foto, maar gewoon rustig rond kunt lopen en mensen vanzelf je naam roepen omdat ze op de foto willen. Of dat je om de haverklap Facebook uitnodigingen krijgt. Accepteren doe ik alleen als ik ze wél goed ken, maar na een avondje werken heb ik zo weer 8 nieuwe vriendenverzoeken. Grappig dat ze mij toch vinden.

manolito-img_6720

De ''Photobombers''
De mensen die het leuk vinden om expres een foto te verknallen door er achter te gaan staan, gekke bekken te trekken, enzovoort. Het leuke is om ze dan tóch te publiceren. Ze doen het toch zelf? Haha!

Ik moet ook op de foto
Omdat mensen het ''zielig'' vinden omdat ik zelf nooit op de foto kom, sta ik uiteraard ook op talloze selfies op telefoons van anderen. Ach, wel lief. Waar die foto's uiteindelijk terechtkomen: ik weet het niet. Het liefst vermijd ik foto's, maar soms kom je er écht niet onder uit, haha.

Je mag op het podium dichtbij de artiesten en zelfs in de kleedkamer
Of het nou Matsoe Matsoe is, DJ Paul Estak, of Bobbi Eden: ik mag lekker dichtbij ze staan, voor ze langs lopen, met ze praten. Dit zorgt vaak voor haatblikken uit het publiek van mensen die dit niet leuk vinden omdat ze dat ook willen en omdat ze het mij niet gunnen, maar ach. Ik heb het lekker naar mijn zin hoor.

Vind het achteraf ook leuk om een reactie van de artiesten te ontvangen.

Er zijn altijd verschillende artiesten en evenementen
Van Color splash tot Hollandse Avond: geen avond is hetzelfde. Zo staat Jannes het ene moment te zingen, terwijl er het andere moment met verf wordt gegooid. Er komen ook verschillende doelgroepen op af. Variërend van oud tot jong. Ook krijgen klanten de mogelijkheid om met een zelf georganiseerd feest achter de bar te staan. Dit is een jaarlijkse wedstrijd en er komen ook leuke thema's aan bod, ook zowel colorsplash, dirty disney, carnaval, enzovoort...


manolito-img_6860

manolito-img_6911

manolito-img_6823


Het is ook een beetje uitgaan voor mij
Omdat het altijd gezellig is, ik soms shotjes krijg aangeboden van vrienden, kennissen, of mensen die ik totaal niet ken. Ja, je doet gewoon mee. En stil staan doe ik ook zeker niet, omdat er vaak leuke muziek is.

Je bent gezond bezig
Ik lach altijd. Glimlachen, luid lachen om de imponerende moves van anderen... Met lachen gebruik je 15 actieve gezichtspieren. En bovendien doe ik soms ook dansjes om door de mensen heen te lopen. Dus het is ook nog eens gezond!

De foto's de volgende dag op Facebook zien staan
Het állerleukste is toch wel om de dag, of beter gezegd ochtend, je tijdlijn vol staat met foto's die ik heb gemaakt. Weet je toch dat je het ergens voor doet en het zeker gewaardeerd wordt!