Altijd willen weten maar niet opzoeken

Gepubliceerd op zondag 21 juni 2015

Laatst was ik bloemen aan het plukken met mijn moeder. We vroegen ons beide af of bloemen ook gevoel hebben. Het meest logische antwoord is ja zou je denken. Dit soort dingen vraag ik mij al tijden af, maar zoek ik gewoon niet op. Daar is nu verandering in gekomen.

Ik vraag me heel vaak dingen af, waar ik maanden later weer op stuit omdat ik het gewoon niet opgezocht heb. Het leek me leuk om een artikel te maken over dingen die wij als mens ongetwijfeld vaak afvragen maar niet opzoeken omdat we daar geen zin in hebben, lui zijn, of de informatie niet relevant is. Een soort van wist je dat artikel. Lees je dit maal mee waarom sommige madeliefjes roze zijn, of oorwurmen echt in je oor kunnen kruipen, en of bloemen gevoel hebben? En nog meer leuke dingetjes!
Wat zit er op een slagroomtaart voor roods? Dit is een kers! Ik heb jaren gedacht dat het een tomaat was!

Wist je dat een eendagsvlieg niet een dag leeft, maar wel een jaar kan leven? De term eendagsvlieg wordt gebruikt omdat een jaar leven ook erg kort is, maar is niet letterlijk. 

Varkens kunnen niet zweten. Daarom zijn ze ook zo dik, en eten moslims geen varkens. Hierdoor worden ze als onrein gezien en is het vlees ook zo zout.

Je voet is ongeveer even groot is als je onderarm. (probeer maar, haha)

Oorwurmen kunnen écht in je oor kunnen kruipen. Ze kunnen er wel in kruipen, maar er niet uit. Je moet dan echt naar een dokter, mocht je het beest er uit willen laten halen.

Bloemen hebben wél gevoel. 

Sommige madeliefjes zijn roze omdat het een voorteken is van mooi weer.

Een krokodil heeft een slecht richtingsgevoel. Mocht er ooit een krokodil achter je aan rennen, ren dan in zigzag lijnen.

Cola was vroeger een medicijn en was groen.


Wat heb jij altijd al eens willen weten? Ik zoek het voor je op.