''Wat zwart is, moet zwart blijven.''

Gepubliceerd op zaterdag 30 mei 2015

Nadat de zaak gesloten was, en Sinterklaas (inclusief Zwarte Piet) waren benoemd tot het Cultureel Erfgoed, was de rust wedergekeerd. Of niet, want er is zojuist weer een nieuw offensief gekomen. En dan zin we verdorie nog maar mei! De tegenstanders van Zwarte Piet maken zich opnieuw op, voor een nog groter offensief tegen Zwarte Piet. Alsof ze niks anders te doen hebben, starten ze dit nu op. Een half jaar van te voren. Ze beloven nieuwe juridische stappen te ondernemen en de intocht (in november) in Meppel te verstoren.

Ik snap het niet. De Robijn reclame was toch duidelijk met de slogan ''wat zwart is, moet zwart blijven?''.


eigen foto.

Ik heb het idee dat, mochten mensen een aanleiding willen hebben om te zeiken, dit met beide handen aanpakken. Het hoofdstuk ''Zwarte Piet is racisme'' was gesloten omdat Zwarte Piet géén racisme is. Één persoon riep het een tijd geleden, en gelijk volgt er een kudde mensen die het ook ''ineens'' roept.

Het lijkt ook wel alsof wij, Nederlanders alles toelaten. Het zou eigenlijk ook tijd moeten worden dat wij, landinwoners, een offensief starten voor het behoud van onze cultuur en tradities. Ik weet dat het nu eind mei is, maar door deze discussie krijg ik al weer zin in de pepernoten. De pepernoten, die zwarte piet rond november/december lekker uit mag gaan delen.

En dan sluit ik af met een poëtisch stukje tekst:
Wie onze cultuur niet eert, is ons land niet weert.