''Een sprookjesboek is realistiser''

Gepubliceerd op woensdag 13 mei 2015

Laatst las ik een artikel over waarom mannen naar andere vrouwen kijken terwijl ze al een partner hebben. Dat artikel zal vast en zeker door een man geschreven zijn die een hoop goed heeft te maken bij zijn vrouw en naar excuses zoekt, maar dat even terzijde. Er stonden echt bullshit redenen in. Alsof het een excuus is om wél vreemd te mogen gaan, ontrouw te mogen zijn, stiekem met andere vrouwen mag chatten, enzovoort. Hetzelfde als dat sommige mensen zeggen: ''Ik heb ADHD dus daarom mág en móét ik druk zijn''.

Tegenwoordig heb je allerlei apps zoals Tinder en Hot Or Not. Logisch gezien één dikke vleeskeuring, maar oké. Ik en een vriendin gingen het voor de grap aanmaken. Daarom heb ik in mijn bio ook geschreven dat ik geen typische panterprintjurkjes dragende vrouw ben die voorzien is van pancake foundation, Kim Kardashian lippen, die geen 90-60-90 verhouding heeft om het feit dat het niet bestaat, en dat ik een vrouw ben die ook zeker geen spinnenpootwimpers heeft. Maar ondanks dat ik niet aan deze eisen voldoe waar veel mannen wel naar op zoek zijn, ben ik wel heel erg lief. En wat me verbaasd, is dat ondanks ik niet het stereotype meisje met pornoblond haar ben, jongens toch afgaan op meisjes met humor en meisjes die zoals mijn bio al voorspelde, lief zijn. Maar al om al, zijn het aparte typetjes.

Ik en een vriendin kwamen na aanleiding van deze vleeskeuringsapp op een hilarisch idee. Waarom heb je geen apps waar je als vrouw zijnde vacature's kunt schrijven voor jouw perfecte/droom man? De geschikte kandidaat of desbetreffenden die in aanmerking zouden komen voor deze vacature mochten solliciteren. En dan waren er eisen zoals eerlijk alles vertellen, enzovoort. In plaats van Tinder, Finder.

Dan schop ik bij deze het hele plan lekker onderuit. Om je ''ware'' nou te vinden via een app, is ook wat wanhopig. Dus het idee van de app hebben we linea direct uit ons hoofd gezet. En of de ware echt bestaat, dat weet ik niet. Want wat ik wel weet, is dat een sprookjesboek nog realistischer is, want ieder heeft zo zijn gebreken. Perfectie, dat bestaat niet, alhoewel het woord wel te vinden is in het woordenboek.