Je suis Charlie

Gepubliceerd op woensdag 7 januari 2015

Het zal je vandaag vast niet ontgaan zijn. Het schietincident in Parijs. Ik kan wel de meest haatdragende taal uitspreken nu, maar daar heeft niemand iets aan. Alhoewel ik van binnen wel heel teleurgesteld ben hoe sommige mensen kunnen zijn. Ontzettend. Geen woorden voor. Mijn oud lerares zei altijd; gebruik je pen als wapen. In dit geval gebruik ik mijn toetsenbord als wapen. Persvrijheid, en vrijheid van meningsuiting, daar zal ik voor strijden.

Dat er een stelletje imbiele, hersenloze imbecielen zijn die het daar niet mee eens zijn, absurd. Vooral om het op deze manier duidelijk te maken. Gebrek aan humor, intelligentie en relativeringsvermogen blijkt dus dodelijk te zijn. Op Facebook deelde ik een post van een mede klasgenoot, die de quote selecteerde: ''Deze aanslagplegers willen op een hele vieze manier laten zien dat wij onze mond moeten houden. Dat gaat nooit gebeuren'' - aldus Cartoonist Ruben L. Oppenheimer. Een erg motiverende zin voor schrijvers, bloggers, en ieder die met beeld, woorden, en media bezig is. Humor en vrije meningsuiting, op den duur zou je nog bang zijn om het te gebruiken. Maar dat moet niet! En de quote van de EO ''Religieus geweld is een belijdenis van ongeloof; je denkt dat je god er zelf niet uit komt en je hem een handje moet helpen'' spreekt ook boekdelen.

Bij deze hoop ik dat dit ook een les is voor ieder. Ga door met wat je doet. Niks is verkeerd, als jij dat zo ervaart. Ga door met wat je doet, waar je voor staat, items maken, en voornamelijk voor de bloggers; schrijven! Want geweld, dat heeft nooit het laatste woord. Wie schrijft, die blijft. Wie schiet, niet.


Une pensée pour les victimes et leurs familles !