iPhone kwijt/verloren? Hier de oplossing!

Gepubliceerd op zaterdag 24 januari 2015

İPhone 4
foto; http://weheartit.com/entry/154622921/search?context_type=search&context_user=oz_beyza&page=12&query=iphone+4s

Ik begrijp wel dat sommige studenten lopen te klooien en uiteindelijk snel moeten om de bus te pakken. Dat maakt dat je soms snel spullen in je tas gooit, en je tas half open mee naar de bus of trein sleurt.

Zoiets overkwam mij laatst. Ik zat in tijdnood, mijn tas zat prop en de propvol, en mijn telefoon had ik er tussen gedaan. Althans, dat dacht ik. Kan ook zijn dat iemand hem uit mijn tas had gepakt, want toen ik de overstap in de trein had gehaald, was mijn telefoon weg. Ik ging richting Groningen.

In de trein had ik mijn hele tas overhoop gehaald. Geen telefoon. Misschien was het verbeelding en had ik hem thuis laten liggen. Aan de andere kant werd die gedachte weer overspoeld met dat ik bij de bushalte nog een appje had verstuurd. Hm, weird. In Groningen moest ik wachten op de bus richting Drachten. Ook in de bus heb ik weer in mijn tas zitten graaien, zonder resultaat. 

Eenmaal aangekomen op school vroeg ik klasgenootje of ik haar iPhone even mocht lenen. Je kan namelijk zien met een ander zijn iPhone waar jouw telefoon is. Enige wat je moet doen is het appje ''Zoek mijn iPhone'' downloaden en je Apple ID invoeren. Dan kun je precies zien waar je telefoon is.


En warempel, dat ding zat in Leeuwarden, waar ik niet ben geweest. Ik kon hem niet in de bus hebben laten liggen omdat ik altijd achterom kijk of er geen achtergebleven spullen liggen. En bovendien, de bus die ik eerst had, ging vervolgens niét naar Leeuwarden. Iemand moest hem dus hebben gepakt. Ik zag mijn telefoon verplaatsen naar de Emmakade, enzovoort. Lange tijd stond de persoon stil, en ik heb hem vanaf mijn klasgenootje haar telefoon laten blokkeren, geluiden af laten spelen, en smsjes verstuurd. ''Ik weet waar mijn telefoon op dit moment is, zou hem graag terug willen.''. Ook kon ik bellen zodat de persoon kon opnemen, maar deze werd weggedrukt.


voorbeeldfoto

Toen ging de desbetreffende persoon schijnbaar in de bus en heeft mijn telefoon afgegeven aan de buschauffeur, want in een keer was mijn telefoon op het station van Leeuwarden en ging richting Dokkum. Heb hem de hele route kunnen volgen en uiteindelijk Arriva kunnen belllen, waar hij daadwerkelijk was. Het handige van deze app is dat je ook gelijk je iPad kunt traceren, mocht je een iPad hebben.

Als je je iPhone kwijt bent, zorg ervoor dat je gelijk een mede iPhone gebruiker vindt, die deze app heeft (of laat diegene hem downloaden) en log in. Druk gelijk op ''Verloren modus'' want zo kan de persoon die eventueel jouw iphone heeft gestolen, het internet niet uitzetten. Zo blijft hij traceerbaar. Als je op ''Speel geluid af'' drukt, maakt de telefoon een heel irritant kut geluid. Ben blij dat ik mijn telefoon weer terug heb! Lang leve de technologie van tegenwoordig.