''Ik noem het geen school''

Gepubliceerd op woensdag 27 augustus 2014

School. Voor de meeste mensen is school een plek waar je verplicht naartoe moet. De plek waar wel je vrienden zijn, maar verder zijn veel mensen het er over eens; er is geen flikker aan. -Vooral de o zo leuke pubertjes!- Ik kan me nog goed herinneren dat ik op de middelbare dagelijks met frisse tegenzin naar school ging. Het is omdat het moest, want anders? Bah. Toen ik naar het MBO ging, de opleiding onderwijsassistent ging volgen, veranderde mijn opvatting over school. School was iets leuks, tot ik na 2 maanden erachter kwam dat het toch niet echt mijn ding was. En nu? Ik ben weer veranderd en mijn opvatting is héél erg veranderd. Ik ben zelfs dankbaar.

Nu volg ik de opleiding Journalistiek met fotografie. Maar of ik het school kan noemen? Nee. Het is iets wat ik écht leuk vind. Als ik iets leuk vind, vind ik het niet erg. Ik ervaar het niet als school als ik bezig ben met een hobby. Op ''school'' leren we echt goed fotograferen, goed photoshoppen, we krijgen les in hoe camera's werken, enzovoort. Onder schooltijd werk je aan opdrachten die we ook uitvoeren en we kunnen camera's en dergelijke lenen. Ik heb het gigantisch naar mijn zin op school en laatst ben ik ook naar Schiermonnikoog geweest.

En bovendien ben ik erg blij, dat ik naar school mag gaan. Ook omdat ik het zelf moet bekostigen, maar ook omdat alles tegenwoordig steeds duurder wordt en de toekomst voor studenten er niet rooskleurig uit ziet. Ik ben blij dat ik naar een school kan en mag gaan waar ik het zo naar mijn zin heb.