''het is toch wel gezellig...''

Gepubliceerd op dinsdag 17 september 2013

Ik moet leren. Ik zit op mijn bed, mijn laptop en mobiel staan uit zodat ik niet afgeleid raak, en op mijn schoot ligt een topografieblaadje. Ik ontwijk het, want ik word WEL gigantisch afgeleid, ondanks dat ik de prikkels heb weggehaald. Dit keer niet door een berichtje of iets dergelijks, maar door de muur. Vrijwel altijd als ik een poging doe tot leren, is de muur ineens kei interessant aan het worden. Ik snap het niet. Dat ding leidt me af. En die prikkel kan ik niet weghalen. Shit.

Mijn wekker gaat de volgende morgen om half 6, omdat ik nog moet douchen. Ik ben te lui om het de avond ervoor te doen, dan maar vroeg uit bed. Chagrijnig druk ik mijn wekker uit en verzet hem op 10 voor 6. 10 voor 7 moet ik bij de bushalte staan. Dan maar geen make-up op. 10 voor 7 spring ik als een geroosterd broodje die uit het broodrooster springt uit mijn bed en spring onder de douche. Ik had toch eerder uit bed moeten komen. Shit.

10 voor 7 sta ik voor de bushalte, hijgend van het harde fietsen, al is de bushalte 100 meter verderop van mijn huis. Drie keer van outfit verwisseld en twee keer een andere tas vast gehad te hebben. Ik doe mijn make-up in de bus wel. Eenmaal in de bus te zitten en mijn wimpers te willen krullen: remt de buschauffeur. Shit.

Shit. Eten en koekjes vergeten. Ik stop mijn pasje in de snoepautomaat. Geweldig, die dingen. Hoe leuk het desbetreffende eten zich loswringt uit de automaat en ter plette in het gat valt waar IK hem weer uit kan halen om vervolgens te verbrijzelen in mijn mond. Toch wel een leuk fenomeen op school, die snoepautomaten.

Shit. Ik weet niet waar ik naartoe moet. Ik zit al 4 week hier op school, het heeft hier twee verdiepingen en nog weet ik alle lokalen niet. Gelukkig komen Femke, Joel, Rianne, Anneke en Lisanne naar me toe en trainen we onze beenspieren door de trappen op te lopen, en ons een weg te banen naar de plek van bestemming; het beruchte klaslokaal. Ondertussen komen we de meest frappante mensen met de meest unieke kledingstijlen tegen. Gevarieerd van een knalroze legging met een kanariegeel truitje, tot een outfit afgemaakt met badsokken in Crocks. We lachen vaak om hoe men erbij loopt. Gezellig.

Shit. Ik heb geen fiets mee zoals gewoonlijk, want een fiets kun je niet meenemen in je tas of in de bus. Gelukkig bieden zat mensen aan om mij mee te nemen op de bagagedrager zodat we gezellig een broodje kunnen eten bij de Jumbo. Een hele studenteninfasie  verzamelt zich voor de Jumbo. Met een overheerlijk broodje en vanillecola hebben we de grootste wille en lol. Gezellig.

Ik zit in de les en het is 10 voor 12. We krijgen te horen dat we uit zijn omdat er geen leraren meer zijn. Mbo is echt een zooitje, net zoals de lokalen op zich. Officieel mogen we niet eten en drinken, maar het gebeurd toch omdat het dan toch ineens schijnt te mogen van de leraar. Maar goed. We zijn nu uit en ik moet maar thuis zien te komen. Net de bus gemist. Shit.

Shit. Het regent, en ik sta bij de bushalte en word nat. Er komt een klasgenootje voorbij fietsen die me gezelschap houdt. Het centrale busstation zelf kan ik niet vinden wat overigens zelf overdekt is. Het klasgenootje bied aan om me naar het centrale busstation te brengen zodat ik droog zit. Ik spring achterop en we fietsen naar het busstation. Gezellig!

Ik ben thuis en heb niks te doen. Huiswerk is af. Vandaag geen verplichtingen. Shit, was ik toch maar weer op school, want dat is toch wel gezellig...