Griep? We mogen niet zeuren.

Gepubliceerd op vrijdag 20 september 2013

Ik hoef niet te zien dat wat ik gister heb gegeten, nog niet verteerd is. Ik hoef niet te horen hoe mijn hartslag tekeer gaat in mijn hoofd. Ik hoef niet te horen hoe hongerig mijn maag is, want wat ik eet, mijn maag gooit het toch weer naar buiten.

Ziek zijn is geen pretje. Make-uploos ijsberen door de kamer omdat je spierpijn hebt maakt het er niet makkelijker op. Honger hebben (om in de stemming te blijven) als een (ijs)beer, maar niks binnen kunnen houden. Aspirientjes werken averechts, want het verergerd alleen maar de pijn.

De verwarmingen staan aan, maar mijn lichaam interpreteert het anders wat te merken is aan de rillingen. Heerlijk om dan een uur onder de warme douche te staan. Lekker op het moment zelf, tot je achteraf de rekening ziet, waar je een spontane rilling van krijgt. Oops. Lekker als je onder de warme stralen in de douche staat, tot het moment dat je de kraan uitdraait en beseft dat je je handdoek bent vergeten klaar te leggen en je uit de douche stapt, waar het overigens een noordpool blijkt te zijn. Alsof de warme douche niet geholpen heeft. Terug bij af, welkom op de Noordpool.

Maar toch mogen we niet zeuren. Natuurlijk is het niet leuk om griep te hebben, omdat het je dagelijkse activiteiten voor een paar dagen belemmerd. Maar dit is maar een simpel griepje die maar enkele dagen duurt, en we staan er namelijk niet stil bij, bij het feit, dat we soms op kleinigheidjes na, gezond zijn en kunnen doen en laten wat we willen zonder dat ons lijf daarbij in de weg zit. Je hebt namelijk mensen die chronisch ziek zijn en dag in dag uit in hun bed liggen. Dan is zeuren over de griep hebben eigenlijk wel iets waarvoor je je moet schamen, maar toch mag het wel éventjes ;-)