Informatie overload - examens.

Gepubliceerd op maandag 13 mei 2013

Even een berichtje tussendoor. Het is een wonder dat ik dit nog kan typen zonder examenstof hier neer te schrijven aangezien mijn hoofd overspoeld is. Mijn hoofd zit namelijk VOL met informatie. Van fotosynthese tot subductiezone's, de examenstof liegt er niet om, het is nou eenmaal een hoop leerwerk. Van schoolboeken overnieuw lezen, aantekeningen teruglezen, jaartallen en begrippen leren, en proefexamens maken en de fouten verbeteren: ik ben er constant mee bezig. Ik sta er mee op en ga er mee slapen.

Morgen begint mijn allerallereerste examen. Ik sta er niet al te best voor maar probeer wel te slagen met vlag en wimpel. Ik heb veel geleerd en de mensen in mijn omgeving staan er ook versteld van terwijl ik eigenlijk wel weet dat ik het niet kan halen. Mensen hebben respect en weten dat ik mijn best doe en heb gedaan. Als ik zak, is het minder erg omdat de mensen in mijn omgeving en ik zelf weet dat ik mijn best heb gedaan. Met mijn 4 op geschiedenis, mijn 4 op biologie en 5 op aardrijkskunde (allemaal gemiddeld) is het nou eenmaal niet vanzelfsprekend een kwestie van achteruit te kunnen leunen en je examen gemakkelijk maken. Het vergt veel voorbereiding en leren, waar ik mee bezig ben. Maar goed. Mijn examens nemen veel tijd in beslag omdat ik toch probeer het te halen en dat is de reden dat ik even twee weekjes niks post tot mijn examens klaar zijn! Morgen begint mijn eerste, dat is Nederlands.

Iedereen die examens heeft; heel veel succes!!!

Liefs van Lisanne.