Relaties enzo

Gepubliceerd op zondag 18 november 2012

Iets waar ik mij persoonlijk vreselijk aan kan ergeren, zijn players en sletten. Het is misschien grof gezegd, maar deze mensen bestaan, dat weten we allemaal. Maar hoe komt het nou dat deze mensen er zijn? Daar is maar één antwoord op te geven. Iedereen wil of 'moet' een relatie. Willen en moeten,  dat is geen realistisch gehalte voor op het gebied van een relatie.

Ik snap niet waarom mensen zich druk maken om het feit dat ze 16 -of weet ik hoe oud- zijn en nog 'nooit' een vriendje/vriendinnetje hebben gehad. Nouja, basisschoolliefdes, maar afgezien daarvan omdat die niet bepaald serieus waren, hebben sommige mensen, tieners in dit geval, nog nooit een echte relatie gehad. Omdat sommigen zo graag een lover willen, grijpen ze elk willekeurig persoon die ze kunnen grijpen. Dit loopt uiteindelijk vaak uit tot op een grote teleurstelling omdat de houdbaarheid van de duur van de relatie op een hand valt te tellen, de desbetreffende persoon degene die ze willen niet kunnen krijgen, of het gaat uit omdat ze niet van elkaar houden en toch liefde voor iemand anders hebben. Het is vergelijkbaar zoals een grijpautomaat op de kermis met knuffels. Je moet er veel voor geven, je grijpt het met veel moeite, maar uiteindelijk net voordat je het hebt, laat het los. Zonde van de moeite (en wat de kermis betreft het geld) en je bent teleurgesteld. Je wou het zo graag.

Geduld, dat achterlijke woordje van welgeteld 6 letters wat je veel nodig zult hebben in je leven, dat is wat je nodig wílt hebben. Ook ik ben bijna (nog 7 maanden...) 18 en heb nog nooit een relatie gehad. Niet dat ik het erg vind, het hoeft voor mij ook niet, niet nu althans, ik heb het al druk met mijn eigen leventje, maar dat even terzijde. (vandaar dit vervelende gefrustreerd klaagberichtje, aghum, so you know.) Schaam ik me ervoor? Nee. Ik heb vrienden die ik veel belangrijker vind. Veel jongens zeggen: 'ik heb een meisje nodig'. Veel meisjes zeggen: 'ik heb een jongen nodig'. Waarvoor heb je die nodig? Voor de heb? Nee, voor de leuk, dat begrijp ik wel. Ik snap dat je veel steun aan iemand kunt hebben en het is leuk omdat je niet eenzaam in je eentje verder kan, (wat niet kan, maar met iemand waarvan je houd is leuker) dat begrijp ik ook heus wel, maar ik snap niet waarom mensen niet realistisch kunnen zijn en denken dat hun tijd nog wel komt op dit gebied. Je hebt nog een heel leven voor je, geniet ervan, ga niet bewust zoeken want dan is de aardigheid er misschien wel weer af. Waarom wacht je niet tot de ware, dan ben je vast gelukkiger en heb je misschien wel heel wat spanning en slapeloze nachten minder.

En mensen die zeggen dat ze een relatie 'moeten' hebben, hebben het mis. Het enige wat je écht in je leven móét, is eten, drinken, leren, een douche, een wc, een bed, kleding, en het belangrijkste; vrienden.