Reden, seizoen, of heel het leven

Gepubliceerd op maandag 23 juli 2012

Waarom komen en gaan bepaalde mensen in je leven? Jouw reactie zal interessant zijn. Nadat je het gelezen hebt zul je de reden weten...

Mensen komen in je leven om een bepaalde reden. Een seizoen of een heel leven. Als je weet om welke reden het is, weet je wat je voor deze persoon kunt doen. Als iemand in je leven is om een reden, ...is het gewoonlijk omdat je een behoefte hebt geuit.

Ze zijn gekomen om je te helpen door een moeilijkheid heen, je te begeleiden met ondersteuning en je fysiek, emotioneel of spiritueel te helpen. Ze lijken gestuurd en dat zijn ze ook. Ze zijn er om een reden. Dan, zonder dat jij iets verkeerd doet, of op zomaar een moment, zegt of doet deze persoon iets om de relatie te beëindigen.

Soms gaan ze dood, soms lopen ze weg. Soms keren ze zich tegen jou en dwingen je tot een standpunt. Wat we ons dan moeten realiseren, is dat aan onze behoefte is voldaan, onze wens is vervuld, hun werk is gedaan. Het is tijd om verder te gaan.

Sommige mensen komen in je leven voor een seizoen, omdat het jouw beurt is om te delen, te groeien of te leren. Zij brengen je een ervaring van vrede of ze brengen je aan het lachen. Ze kunnen je iets leren dat je nog nooit gedaan hebt. Ze geven je gewoonlijk een ongelooflijke hoeveelheid vreugde. Geloof het , het is echt , maar slechts voor een seizoen.

Relaties voor de duur van je leven, leren je levenslessen, dingen waar je op kunt bouwen om zo een solide emotionele fundering te hebben. Het is jouw taak de lessen te accepteren.

Hou van die persoon en stop wat je hebt geleerd in alle relaties en situaties van je leven. Men zegt: 'Liefde is blind maar vriendschap is helderziend'. Iedereen is een deel van elkaars leven. Of je nou een trouwe bezoeker bent, een klasgenoot, een beste vriend, een tante... Dank je dat je een deel van mijn leven bent, of het nu is om een reden, voor een seizoen of voor het hele leven is!